UKRATKO

NASTANAK SAVEZA ZA SRBIJU

Formiranje Saveza za Srbiju započeto je nakon beogradskih izbora održanih u martu 2018. godine kada su se osnivači Saveza za Srbiju, stavljajući svoje razlike po strani, usaglasili oko 30 tačaka platforme programa sa kojom su izašli pred građane.

Nakon razgovora sa građanima na tribinama održanim širom Srbije, uvažavajući njihove sugestije, platforma programa pretočena je u program Saveza za Srbiju. Program sadrži odgovore i rešenja za najveće probleme i izazove sa kojima se Srbija suočava- od borbe protiv siromaštva, rešavanja pitanja Kosova i Metohije, preko reforme pravosuđa, donošenja zakona o poreklu imovine, slobode medija do stvaranja uslova za realizaciju fer i poštenih izbora.

Realizacija programa Saveza za Srbiju biće zadatak buduće, prelazne Vlade Srbije, oročene na godinu dana. Uz zaštitu demokratskih vrednosti, zaštitu Ustava i Ustavom zagarantovanih prava građana, jedan od osnovnih ciljeva te Vlade biće stvaranje uslova za održavanje slobodnih, fer i poštenih izbora na kojima će svi politički akteri na političkoj sceni Srbije, pod istim uslovima, svoje programe predstaviti građanima.

ČLANICE SAVEZA

ORGANIZACIJE OSNIVAČI