Novi policijski čas je produkt suludog političkog iživljanja režima nad građanima Srbije

Savez za Srbiju ocenjuje da je najava Aleksandra Vučića o najnovijim merama ograničenja zabrane kretanja i policijskog časa u trajanju od tri dana nakon ekspanzije epidemije, koja je posledica održavanja lažnih izbora i masovnih sportskih događaja, nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima Srbije.

 

Nakon lažnih izbora vraća se policijski čas, na šta smo upozoravali. Reč je o prevari građana najnižeg moralnog nivoa. Zbog lažnih podataka kojim su obmanjivani građani režim mora da krivično odgovara , kao i članovi Kriznog štaba.

 

Ukazivali smo, moglo bi se reći i molili, da se ne organizuju izbori u epidemiološki rizičnim uslovima, dok epidemija traje. Protivili smo se masovnim skupovima, poput utakmica na kojima je prisustovalo desetine hiljada ljudi. Državno rukovodstvo sve vreme davalo je loš primer građanima.

 

U međuvremenu je istekao mandat Narodne skupštine i Vlade i Vučić je neustavno preuzeo svu vlast.

 

Pre proglašenja vanrednog stanja pojedini članovi Kriznog štaba ismevali su se korona virusu, nakon toga imali smo najrigoroznije mere ograničenja kretanja i ograničavanja prava građana. A posle je državni vrh davao primer neodgovornog ponašanja i pokazao totalni amaterizam i nedoraslost problemu.

 

Savez za Srbiju još jednom traži da se formira Krizni štab od stručnih ljudi koji će upravljati krizom povodom epidemije, a da se Aleksandar Vučić izuzme od donošenja odluka za koje je nestručan, a posebno zato što je evidentno psihološki nestabilan i nenadležan.

 

Sve ovo predstavlja novo kršenje Ustava i konačno preuzimanje vlasti od jednog čoveka i uvođenja diktature, kroz zloupotrebu epidemije.