Никола Јовановић: Рекордан број мафијашких убистава, а министар полиције броји демонстранте

Заменик шефа одборничке групе “Савез за Србију” у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је у 2018. години у Србији извршен рекордан број убистава повезаних са криминалом чак 29, од којих 21 у Београду.

Јовановић је подсетио да је 2012. године у целој држави било шест таквих убистава.

“Срамно је да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић сазива ванредну конференцију за новинаре да би показивао слике мирних демонстраната у Београду и анализирао какве јакне носе, док у исто време ниједно од сурових убистава у Београду није добило судски епилог, а за половину нема чак ни осумњичених”, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је рекао да ако је државна секретарка МУП-а Дијана Хракаловић могла да оде у Лучане, могао је и Стефановић са њом да дође у Скупштину Београда и извести о стању безбедности у главном граду, што је предложила одборничка група “Савез за Србију”.

“Стефановић и његови државни секретари зато сносе пуну одговорност за епидемију криминалних обрачуна и погоршање безбедносне ситуације у Београду и Србији”, истакао је Јовановић.

Извор: Бета