Никола Јовановић: Лустрација неопходна због људи попут Зоране Михајловић

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да би „доказаним прелетачима“, попут потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, законом о лустрацији требало одузети „грађанску част“ и забранити даље бављење јавним послом.

 

„Изјава Зоране Михајловић да власт нема шта да разговара са опозицијом, пример је бешчашћа и директног негирања Устава и демократије. Знамо како се у модерној историји назива идеологија која тежи укидању политичких странака и дијалога кроз успостављање свевлашћа једне партије и једног вође“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

 

Јовановић је истакао да Зорана Михајловић покушава да се неким поступцима наводно дистанцира од СНС-а, али је по штети коју наноси и говору мржње она типичан представник ове власти.

„Зато јој се не сме дозволити нова промена дреса и она мора доћи под удар закона о лустрацији. Подсећам да је Зорана Михајловић већ била у власти после 2000. године и прелазила са функције на функцију и била високи функционер Г17 плус под чијом је влашћу обављено највише штетних приватизација“, рекао је Јовановић.

 

„У свакој нормалној земљи, Зорана Михајловић би одавно морала да поднесе оставку, како због изјаве из 2016. године на Копаонику да ће Коридор 10 бити завршен до фебруара 2017. године, али још више због потписивања уговора за ‘Београд на води’, предлога да се укине 800 километара пруга у Србији, гушења нишког аеродрома и лагања у вези са његовим преузимањем, као и због погибије људи на необезбеђеном пружном прелазу у Доњем Међурову“, навео је Јовановић, који је и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда.