Небојша Зеленовић: Морамо да наставимо да вршимо притисак на Вучића сваки дан

Градоначелник Шапца и лидер странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић рекао је данас да се наставља свакодневни опозициони и грађански притисак на председника Србије Александра Вучића и да неће одустати у томе, као и да верује да ће се изборити за слободне изборе у Србији.

Зеленовић је на данашњој предаји дежурства од стране Странке Заједно за Србију и Покрета слободних грађана синдикату „Слога“ у опозиционој „Слободној зони“ у Пионирском парку, казао да опозиција и грађани морају да наставе притисак на председника Вучића сваки дан.

„Побуњена Србија сваког дана овде у Пионирском парку има своју зону слободе, са идејом да Вучић испуни захтеве протеста ‘Један од пет милиона’. Ту смо сви заједно, уједињена опозиција и сви они који су незадовољни овим режимом“, рекао је Зеленовић приликом предаје дежурства синдикату Слога и додао да су за тих 24 сата покушали грађанима да објасне како и на који начин може да се организује државна политика, на основу искуства града Шапца.

Он је казао да су у „Слободној зони“ причали о производњи јагода у шабачком крају, као и трибину о култури и културној политици Србије и о томе шта све може да се уради кад се инвестира новац у културу.

„Наш свакодневни притисак на Вучића се наставља, нема одустајања. Верујем да ћемо се изборити за слободне изборе у Србији. Верујем да ћемо имати прилику да се слободно гласа, да имамо слободне медије. Позивам све грађане да дођу у зону слободе и да наставе своје протесте, како у Београду, тако и широм Србије, до победе“, рекао је Зеленовић.

На трибини о моделима развоја културне политике говорили су члан градског већа у Шапцу задужен за културу Игор Марсенић, директорка Шабачког позоришта Милена Богавац, директорка Народног музеја у Шапцу Нела Тонковић и председник Одбора за културу у Покрету слободних грађана Владимир Пајић.