Народни покрет Срба са Косова и Метохије донео је одлуку о бојкоту лажних избора најављених за почетак 2020 и позвао Србе на Кососву као и интерно расељена лица да не учествују на тим изборима.

У Покрету напомињу да су највеће неправилности, злоупотребе и крађа гласова  у изборном процесу дешавају управо на територији Косова и Метохије и да се нису стекли ни основни услови за фер и поштене изборе. У таквој атмосфери Вучић тражи легитимитет за коначну издају и поделу Косова и Метохије. Ми нећемо да будемо саучесници у тој изјави и унапред обавештавамо Вучића да одлуке које буде доносио након избора на којим опозиција неће учествовати нећемо признати у складу са оснивачким документом Савеза за Србију чији је Отаџбина члан.

Народни покрет Срба са КиМ Отаџбина позива Србе да бојкотују и изборе које је расписао Хашим Тачи за 6. октобар ове године, а који су у супротности са Уставом Републике Србије. Ако већ наше државно руководство крши Устав наша је обавеза да га бранимо.