Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije doneo je odluku o bojkotu lažnih izbora najavljenih za početak 2020 i pozvao Srbe na Kososvu kao i interno raseljena lica da ne učestvuju na tim izborima.

U Pokretu napominju da su najveće nepravilnosti, zloupotrebe i krađa glasova  u izbornom procesu dešavaju upravo na teritoriji Kosova i Metohije i da se nisu stekli ni osnovni uslovi za fer i poštene izbore. U takvoj atmosferi Vučić traži legitimitet za konačnu izdaju i podelu Kosova i Metohije. Mi nećemo da budemo saučesnici u toj izjavi i unapred obaveštavamo Vučića da odluke koje bude donosio nakon izbora na kojim opozicija neće učestvovati nećemo priznati u skladu sa osnivačkim dokumentom Saveza za Srbiju čiji je Otadžbina član.

Narodni pokret Srba sa KiM Otadžbina poziva Srbe da bojkotuju i izbore koje je raspisao Hašim Tači za 6. oktobar ove godine, a koji su u suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije. Ako već naše državno rukovodstvo krši Ustav naša je obaveza da ga branimo.