Наређење војницима да туку народ није имао ко други да изда, него Александар Вучић лично!

Цео сат се данас Александар Вучић батргао и покушавао да новим лажима објасни зашто су синоћ испред зграде Председништва поново пребијени грађани, који су протестовали против његове политике.

Кључна чињеница је да је Александар Вучић синоћ извео војску на улицу и да је војска претукла грађане. Војници, у цивилу, применили су физичку силу према људима који су само хтели да господару живота и смрти у Србији уруче захтеве протеста који траје осам месеци. Наређење војницима да туку народ, није имао ко други да изда, до Александар Вучић лично. И бесрамно лаже да је о свему обавештен тек после поноћи, дакле – неколико сати после срамног догађаја. А војници су злоупотребљени. Вучић их је понизио, ангажујући их да у цивилу пребијају свој народ и на тај начин их свео на ниво своје навијачке фаланге.

Србија је постала буре барута, а за све грађанске сукобе који потресају Србију одговоран је искључиво Александар Вучић. Таквом самовлашћу мора се стати на пут. Из политичког хаоса можемо да изађемо само поштеним изборима. Да би се то омогућило морају се испунити прецизни и јасни захтеви које смо изнели, а који су садржани у извештају Стручног тима протеста “1 од 5 милиона”.