Naređenje vojnicima da tuku narod nije imao ko drugi da izda, nego Aleksandar Vučić lično!

Ceo sat se danas Aleksandar Vučić batrgao i pokušavao da novim lažima objasni zašto su sinoć ispred zgrade Predsedništva ponovo prebijeni građani, koji su protestovali protiv njegove politike.

Ključna činjenica je da je Aleksandar Vučić sinoć izveo vojsku na ulicu i da je vojska pretukla građane. Vojnici, u civilu, primenili su fizičku silu prema ljudima koji su samo hteli da gospodaru života i smrti u Srbiji uruče zahteve protesta koji traje osam meseci. Naređenje vojnicima da tuku narod, nije imao ko drugi da izda, do Aleksandar Vučić lično. I besramno laže da je o svemu obavešten tek posle ponoći, dakle – nekoliko sati posle sramnog događaja. A vojnici su zloupotrebljeni. Vučić ih je ponizio, angažujući ih da u civilu prebijaju svoj narod i na taj način ih sveo na nivo svoje navijačke falange.

Srbija je postala bure baruta, a za sve građanske sukobe koji potresaju Srbiju odgovoran je isključivo Aleksandar Vučić. Takvom samovlašću mora se stati na put. Iz političkog haosa možemo da izađemo samo poštenim izborima. Da bi se to omogućilo moraju se ispuniti precizni i jasni zahtevi koje smo izneli, a koji su sadržani u izveštaju Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”.