Naprednjačka vlast na Paliluli zabranila izložbu Saveza za Srbiju

Naprednjačka vlast Opštine Palilula zabranila je Pokretu za preokret i Savezu za Srbiju održavanje izložbe „Šest godina propadanja“ ispred zgrade RTS, doslednu nastavljajući fašizaciju društva, demonstriranu i kroz zabranjivanje bilo kakvog javnog izricanja drugačijih političkih stavova.

Nakon uredno podnetog zahteva za održavanje izložbe, predsednik beogradskog odbora Pokreta za preokret i gradski odbornik Saveza za Srbiju Miša Bjedov, danas je pozvan u opštinsku upravu, gde je faktički isleđivan o sadržajima koji će biti predstavljeni na izložbi. Pozivajući se na navodni interni akt Grada Beograda, izdat krajem oktobra ove godine, kojim se praktično onemogućava prezentacija političkih stavova na otvorenom prostoru, opštinski službenici su poručili: „Možete održati, ali bez fotografija i eksponata“!?

Podsetimo, zabranjena izložba fotografijama i drugim eksponatima prikazuje prave rezultate šestogodišnje vladavine jednog čoveka, a vreme i mesto simbolično su izabrani: u 19 sati ispred zgrade RTS, uoči Drugog dnevnika na nacionalnoj televiziji koja je u najvećoj meri odgovorna za prikrivanje stvarnog stanja u Srbiji danas.

Režim, koji kroz okupirane medije svakodnevno proizvodi paralelnu stvarnost, u paničnom je strahu jer shvata da je njegov balon laži pred pucanjem. Zato zloupotrebljava sve institucije, izriče zabrane, preti, kažnjava, pokušavajući da spreči bilo šta što se ne uklapa u njegovu viziju „napredne“ Srbije. Nas to neće sprečiti, i zbog toga ćemo izložbu ipak organizovati – u petak, 16. novembra, u 19 sati ispred zgrade Javnog servisa.