[НАЈАВА] ПРОТЕСТ – СТОП крвавим кошуљама

Подржавамо сваки вид протеста грађана који се на цивилизован начин боре за своје основно право – право на мишљење. Зато позивамо на протестну шетњу “СТОП крвавим кошуљама” у суботу, 8. децембра, у 18 сати у Београду.

Током последњих неколико година, вербално насиље постало је основни инструмент владања актуелног режима. Атмосфери линча, у саучесништву са режимским “медијима” који свакодневно и додатно контаминирају јавни простор, подвргнути су сви који се усуде да критикују власт Александра Вучића – активисти цивилног друштва, политичари, новинари… једном речју: грађани. Цртање мета на леђа и медијске хајке ескалирали су поново у најсировију примену силе – разбијање глава.

Покажимо да увреде и претње нису наш речник, да металне штангле нису наши реквизити, да “крваве кошуље” не смеју постати застава Србије, а насиље влдајући амбијент. Такву поруку пошаљимо у суботу протестном шетњом – достојанствено и цивилизовано, какви јесу грађани Србије.

Протестна шетња почеће у 18 сати на платоу испред Филозофског факултета.