Ministarstvo potvrdilo da ne poseduje dokumentaciju o dozvoli za rad firme koja je izdala diplomu Nebojši Stefanoviću

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potvrdilo je u odgovoru Savezu za Srbiju da ne raspolaže nikakvim dokumentima kojima bi se dokazalo da je firma Megatrend International Expert Consortium Limited iz Londona, koja je izdala lažnu diplomu Nebojši Stefanoviću, imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova.

Naime, Univerzitet Megatrend je ranije saopštio da je Megatrend International Expert Consortium Limited imao dozvolu za rad od tada nadležnog saveznog Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom. Savez za Srbiju je na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja tražio od pravnog naslednika tog ministarstva – Ministartsva trgovine, turizma i telekomunikacija, da dostavi dokumentaciju koja se odnosi na pomenutu dozvolu za rad za period 1990-2004. No, Ministarstvo je u odgovoru potvrdilo da ne poseduje takav dokument.

Pitamo generalnog sekretara Vlade Srbije gde je papir kojim se potvrđuje da je londonska firma Megatrend International Expert Consortium Limited imala dozvolu za rad kao obrazovna ustanova, ako taj papir uopšte i postoji. Pozivamo i Univerzitet Megatrend da prestane da se krije iza ministarstva i pokaže dozvolu koju tvrdi da ima.

 

Prilog: Dopis Ministarstvu i odgovor Ministarstva