Министарство потврдило да не поседује документацију о дозволи за рад фирме која је издала диплому Небојши Стефановићу

Министарство трговине, туризма и телекомуникација потврдило је у одговору Савезу за Србију да не располаже никаквим документима којима би се доказало да је фирма Megatrend International Expert Consortium Limited из Лондона, која је издала лажну диплому Небојши Стефановићу, имала дозволу за рад као образовна установа.

Наиме, Универзитет Мегатренд је раније саопштио да је Megatrend International Expert Consortium Limited имао дозволу за рад од тада надлежног савезног Министарства за економске односе са иностранством. Савез за Србију је на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја тражио од правног наследника тог министарства – Министартсва трговине, туризма и телекомуникација, да достави документацију која се односи на поменуту дозволу за рад за период 1990-2004. Но, Министарство је у одговору потврдило да не поседује такав документ.

Питамо генералног секретара Владе Србије где је папир којим се потврђује да је лондонска фирма Megatrend International Expert Consortium Limited имала дозволу за рад као образовна установа, ако тај папир уопште и постоји. Позивамо и Универзитет Мегатренд да престане да се крије иза министарства и покаже дозволу коју тврди да има.

 

Прилог: Допис Министарству и одговор Министарства