Министар Стефановић признао да није студирао у Лондону, већ у Сава центру!

Јучерашње изјаве министра Небојше Стефановића додатно потврђују тврдње Савеза за Србију да он нема законито стечену диплому факултета. Тврдња да је у Сава центру стицао своје академско образовање, спада у домен материја за серијал Топ листе надреалиста.

Ако се вратимо у реалност, потребно је да Тужилаштво провери неколико чињеница.
Прва је да ли енглеска фирма са оснивачким капиталом од 100 фунти, без иједног запосленог професора, чији је оснивач Сања Папић, бивша мис Србије, могла да изда диплому о стеченом високом образовању.
Друго важно питање за Тужилаштво је – ко је извршио нострификацију дипломе која је издата од фирме која готово не испуњава услове ни да продаје новине, а камоли да се бави високим образовањем.

Из јучерашње изјаве министра може се закључили да он признаје да није студирао у Енглеској већ у Сава центру, али је нејасно како је тада тај објекат имао третман екстериторијалности, па му је било нужно да диплому нострификује у Србији.

Јасно је да фирма из Лондона, која нема ни адресу него “ПО БОX”, није образовала кадрове, па ни Небојшу Стефановића, већ да је њихов меморандум коришћен за фалсификовање дипломе министра Стефановића или могуће већег броја њих.

Како је јасно да министар Небојша Стефановић нема ваљану диплому већ фалсификат, нужно је да хитно поднесе оставку, а да надлежни органи процесуирају поднете кривичне пријаве.