Lutovac počeo kampanju za bojkot u Barajevu

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac započeo je danas kampanju za bojkot izbora razgovorom sa građanima Barajeva i tom prilikom izjavio da Demokratska stranka i SzS nisu spremni na fingirane pregovore sa vlašću o izborima koji bi bili održani na proleće 2020. godine, jer je za takve pregovore kasno i oni ne mogu doprineti primarnom cilju: ukupnom preobražaju društva, promeni sistema i poštovanju prava i sloboda.

“Pozdravljam angažovanje međunarodnih institucija i pojedinaca, ali insistiramo na bilaterarnim razgovorima koji bi se ticali uslova sadržanih u zaključcima Ekspertskog tima.

Lutovac je naglasio da eventualni razgovori ne utiču i ne opredeljuju doslednost u sprovođenju odluke da se na izbore ne izlazi.

“Izlazimo samo na poštene izbore, nakon donošenja sveobuhvatnog sporazuma i vremena od devet meseci potrebnog za njegovu implementaciju, poručio je dr Zoran Lutovac.