Lutovac, Obradović i Stefanović u Ivanjici: Borimo se za promenu sistema, a ne samo smenu vlasti

Савез за Србију (СзС) води борбу не за смену власти, већ за промену корумпираног система, и зато остаје одлучан у бојкоту избора уколико не дође до испуњења услова да они буду фер и поштени, поручили су Борко Стефановић, Зоран Лутовац и Бошко Обрадовић, оснивачи СзС, на вечерашњој трибини у Ивањици.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић поручио је да је Савез за Србију једини одговор на актуелни режим, јер окупља људе који стоје једни уз друге без обзира на њихове различитости.

„Напредњачка шипка и боксер не праве разлике између наших идеологија, већ нас уједињују против насиља“, казао је Стефановић.

Критикујући актуелну власт која, како је навео, „клекне пред сваким моћником из света, а горди се и бахати пред нашим народом“, Стефановић је упитао да ли ми уопште имамо државу, или организовану криминалну групу која је све узурпирала – отела плате, отела слободне изборе, отела медије, увела криминалце у иституције.

„Министар финансија има 90.000 динара плату, а не зна зашто има 24 стана у Бугарској, не зна зашто има преко 20 текућих рачуна, не зна како плаћа школовање својој деци у еврима. То су питања за њих. Одакле вам новац за луксузна летовања и прескупа одела“, упитао је Стефановић.

Он је поручио да може Србија да постане земља из које људи неће бежати, те додао да се мора престати са агресијом и поделама које режим свакодневно подстиче.

„Уколико сретнете своје комшије који гласају за СНС, реците им да смо ми један народ и да не смемо никоме дозволити да нас дели. И ми и они желимо просперитетну Србију у којој свако може пристојно да живи од свог рада“, поручио је Стефановић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац је рекао да је стављање политичких посебности пострани зарад вишег циља доказ политичке зрелости и искрене жеље да Србија буде нормална земља, где ће се сутра са тим појединостима такмичити у слободној и поштеној политичкој утакмици.

Он подсећа да ће се Савез за Србију држати онога што је потписао у Споразуму с народом, а то је бојкот избора, ако нису слободни и поштени.

“Људи о нама знају само оно што Вучић каже о нама на његовим медијима. И када дођу избори, грађани треба да нас бирају знајући о нама само оно што су Вучићеви медији извештавали. Такви избори нису слободни, нити поштени и такве изборе ћемо да бојкотујемо. То је бојкот ЗА слободне и поштене изборе, јер на другачије нећемо изаћи. Али хоћемо да прођемо од Бача до Куршумлије, што већ месецима радимо, и да разговарамо са људима, јер је то једини начин да се чује истина”, рекао је Лутовац.

Председник СП Двери Бошко Обрадовић казао је да Савез за Србију не води борбу за смену власти, већ за промену корумпираног система.

„Тренутна владавина купљених диплома води државу у пропаст. Јер, ако је министар полиције и потпредседник Владе, и истовремено шеф Бироа за координацију свих служби безбедности у Србији – фалсификовао своју факултетску диплому – ко ће онда да се бори против набујалог криминала и корупције у нашем друштву и брине о безбедности државе? Ако је заиста чисто и поштено завршио факултет – зашто већ три недеље Небојша Стефановић не сме да покаже ни индекс ни диплому“, упитао је Обрадовић.

Он је додао и да Савез за Србију, чијим је оснивањем започето укрупњавање опозиције, остаје истрајан у борби за фер и поштене изборе и испуњење захтева протеста који се већ скоро осам месеци дешавају у Србији.

„После разбијене главе Борка Стефановића, грађани су се охрабрили и изашли на улицу, настао је широк опозициони фронт. Нигде у Европи није било овако интензивних протеста. Од захтева не одступамо“, рекао је Обрадовић.

Лидер Двери казао је и да актуелна власт распродаје и пљачка Србију:

“Од Косова и Метохије, преко аеродрома Београд и ПКБ-а до РТБ Бор и Комерцијалне банке. Још само Телеком и ЕПС нису у рукама странаца. Такву власт можемо зауставити само наставком уличних протеста. Они не могу да победе на слободним изборима. Ако не буде услова за фер и поштене изборе, онда на дан избора треба организовати велике народне демонстрације и на тај начин ставити до знања владајућем режиму да изборна крађа више неће проћи”, нагласио је Обрадовић.