Lončar i Orlić crtaju mete liderima opozicije – nasilnici su u njihovim redovima

Ne ulazeći ovog puta u nezakonitost poslovanja celokupnog rukovodstva Opštine Zemun u vezi sa legalizacijom, Savez za Srbiju osuđuje napad na gradskog većnika Gavrila Kovačevića i odbacuje bilo kakve insinuacije režima da SZS stoji iza ovog napada. Oni koji su na vlasti dobro znaju pozadinu napada na Kovačevića, pa krivce neka potraže u svojim redovima.

Perjanice ovog kriminalnog režima, Zlatibor Lončar i Vladimir Orlić, bez ikakvih dokaza pripisuju da su inicijatori prebijanja lideri SZS i time im crtaju mete na čelo.

Očigledno je reč o kontraspinu iz kuhinje Bebe Popovića, koji je naredio da se tačno na godišnjicu mučkog napada na Borka Stefanovića u Kruševcu iskonstruiše sličan događaj da bi se za napad okrivila opozicija i time svrstala u nasilnike jednake vladajućem režimu, za koji je očigledno da koristi sve metode obračuna, pa i brutalnu silu i nasilje, protiv političkih oponenata. Jasno je svima da je napad na Borka Stefanovića bio politički obračun, što ovoga puta nije slučaj.

Podsećamo javnost da podstaknuti prebijanjem Borka Stefanovića, za godinu dana protesta nezadovoljnih građana, u kojima je učestvovala i opozicija, nije se dogodio nijedan incident koji je za posledicu imao bilo kakvo nasilje. Naprotiv, nasilje su pretrpeli samo organizatori, studenti, odbornici opozicije, novinari i građani koji slobodno izražavaju svoje neslaganje sa aktuelnom vlašću.

Napadači na Borka Stefanovića su identifikovani, privedeni, a potom i pušteni na slobodu, a do dan-danas nema sudskog epiloga ovog događaja. Reč je o Danijelu Gmijoviću, Marku Živkoviću i Marku Šaponjiću za koje je utvrđeno da su u vezi sa lokalnim biznismenom Goranom Makragićem, Ivanom Mijailovićem, upravnikom vaspitno-popravnog doma, i Sašom Delićem, članom Gradske uprave Kruševca.
——