Kovačević na protestu “1 od 5 miliona” u Čačku: 9. maja svi u Beograd!

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da protesti širom Srbije ne bi trebalo da traju „još 100 nedelja“, nego do 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, kada će se građani iz cele zemlje okupiti u Beogradu ispred Predsedništva Srbije, ako ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

„Ova španska serija se uskoro završava. Tražimo samo ono što nam pripada – pravdu i slobodu. Imaju dva meseca da ispune tri vrlo jednostavna i prosta zahteva – ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, smenjivanje svih čelnika Radiotelevizije Srbije i demokratski i fer izbori“, rekao je Kovačević na sinoćnom protestu “1 od 5 miliona” u Čačku.

Kovačević je istakao da se protesti ne mogu ugasiti i pozvao građane da budu uporni i strpljivi još dva meseca.

„A onda ćete videti, kada ’domaćinu’ 9. maja dođe 200.000 ljudi u posetu kod Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, kako se druga vrsta muzike peva i svira i drugo kolo igra“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da Vučića niko nije ovlastio da pregovara o Kosovu i Metohiji i da predsednik Srbije i SNS-a mora da prestane da „svojata Kosovo kao da mu je babovina“.

„Problem Kosova ne mogu da reše ratni zločinci, trgovci organima i ratni huškači“, istakao je Kovačević.