Јовановић: Зауставити незаконите радове на Топличином венцу

Одборници Савеза за Србију у Скупштини Београда подржавају оправдану борбу грађана Топличиног венца против трајног затварања за саобраћај још једне улице, овог пута Чубрине, и „претварања градског језгра у резерват“, изјавио је данас шеф одборничке групе СЗС и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

Јовановић и одборници СЗС придружили су се грађанима Топличиног венца у обрани Чубрине улице и околног краја од трајног затварања за саобраћај.

„Окупили смо се да спречимо нелегалне радове и да не дозволимо трајно затварање још једне улице у градском језгру, без икаквог правног нити урбанистичког основа“, навео је Јовановић.

Он је додао да грађани Топличиног венца и општине Стари град не желе да живе у резервату у који их смешта заменик градоначелника Горан Весић и морају бити консултовани око свих важних измена урбанистичког плана и концепције становања.

Јовановић је рекао да градска власт не сме предузимати такве радове док се не донесе Детаљан урбанистички план за овај део града или док се грађани о проширењу пешачке зоне не изјасне на референдуму.

„Гигантска пешачка зона је чист каприц актуелне градске власти и нанеће огромну штету не само људима који живе у Старом граду, већ и свим Београђанима којима ће центар града бити много слабије доступан“, рекао је Јовановић.