Jovanović: Zaustaviti nezakonite radove na Topličinom vencu

Odbornici Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda podržavaju opravdanu borbu građana Topličinog venca protiv trajnog zatvaranja za saobraćaj još jedne ulice, ovog puta Čubrine, i „pretvaranja gradskog jezgra u rezervat“, izjavio je danas šef odborničke grupe SZS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović i odbornici SZS pridružili su se građanima Topličinog venca u obrani Čubrine ulice i okolnog kraja od trajnog zatvaranja za saobraćaj.

„Okupili smo se da sprečimo nelegalne radove i da ne dozvolimo trajno zatvaranje još jedne ulice u gradskom jezgru, bez ikakvog pravnog niti urbanističkog osnova“, naveo je Jovanović.

On je dodao da građani Topličinog venca i opštine Stari grad ne žele da žive u rezervatu u koji ih smešta zamenik gradonačelnika Goran Vesić i moraju biti konsultovani oko svih važnih izmena urbanističkog plana i koncepcije stanovanja.

Jovanović je rekao da gradska vlast ne sme preduzimati takve radove dok se ne donese Detaljan urbanistički plan za ovaj deo grada ili dok se građani o proširenju pešačke zone ne izjasne na referendumu.

„Gigantska pešačka zona je čist kapric aktuelne gradske vlasti i naneće ogromnu štetu ne samo ljudima koji žive u Starom gradu, već i svim Beograđanima kojima će centar grada biti mnogo slabije dostupan“, rekao je Jovanović.