Jovanović: Vlast rebalansom gradskog budžeta sebe častila sa 18 miliona dinara

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda upozorila je da je rebalans gradskog budžeta, najavljen za kraj jula, još jedan korak u pogrešnom pravcu za Beograd i definitivni dokaz da ova vlast ne radi u interesu običnih ljudi.

„Neverovatno je da dok Beograđanima nisu obezbeđene osnovne javne usluge, poput besplatnih udžbenika, obdaništa i obroka u školama, vlast povećava izdatke za samu sebe. Naime, rebalansom se planira da se budžet za kabinet gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i gradskog veća poveća za 18,3 miliona dinara, odnosno za 22 odsto“, navodi se u saopštenju koje je potpisao šef odborničke grupe SZS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je naveo da se rebalansom uvećavaju troškovi za privatne prevoznike za milijardu dinara, čime se nastavlja pogubna politika favorizovanja privatnika na štetu GSP-a.

„U rebalansu se ponovo prihod od naplate karata računa kao budžetski prihod, što je nezakonito i protivno instrukcijama Državne revizorske institucije. Na ovaj način se lažni suficit koristi kao opravdanje za nastavak besmislenih projekata poput gondole, pasarele, ili jarbola“, dodao je Jovanović.

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ smatra da sa ovom vlašću nema sreće za Beograd i Srbiju i učiniće sve da oni što pre odu u istoriju, istakao je Jovanović.