Јовановић: Власт ребалансом градског буџета себе частила са 18 милиона динара

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда упозорила је да је ребаланс градског буџета, најављен за крај јула, још један корак у погрешном правцу за Београд и дефинитивни доказ да ова власт не ради у интересу обичних људи.

„Невероватно је да док Београђанима нису обезбеђене основне јавне услуге, попут бесплатних уџбеника, обданишта и оброка у школама, власт повећава издатке за саму себе. Наиме, ребалансом се планира да се буџет за кабинет градоначелника, заменика градоначелника и градског већа повећа за 18,3 милиона динара, односно за 22 одсто“, наводи се у саопштењу које је потписао шеф одборничке групе СЗС и потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

Јовановић је навео да се ребалансом увећавају трошкови за приватне превознике за милијарду динара, чиме се наставља погубна политика фаворизовања приватника на штету ГСП-а.

„У ребалансу се поново приход од наплате карата рачуна као буџетски приход, што је незаконито и противно инструкцијама Државне ревизорске институције. На овај начин се лажни суфицит користи као оправдање за наставак бесмислених пројеката попут гондоле, пасареле, или јарбола“, додао је Јовановић.

Одборничка група „Савез за Србију“ сматра да са овом влашћу нема среће за Београд и Србију и учиниће све да они што пре оду у историју, истакао је Јовановић.