Jovanović: Vesiću, zašto se Gradske pijace dotiraju sa 1,5 miliona evra narodnih para, ako su u plusu kao što tvrdiš?!

U pokušaju da opovrgne navode „Saveza za Srbiju“ da se gradska javna preduzeća sistematski uništavaju kako bi se lakše privatizovala, te da je sada došao red na JKP Gradske pijace – zamenik gradonačelnika Goran Vesić je izjavio da je ovo preduzeće u plusu i da javna komunalna preduzeća nikad nisu bolje poslovala.

Gospodin Vesić je još jednom grubo obmanuo javnost: u rebalansu gradskog budžeta koji je na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada Beograda, predviđeno je da se Gradske pijace dotiraju sa 175 miliona dinara, od čega je čak 127 miliona namenjeno za troškove tekućeg poslovanja (voda, obezbeđenje, čišćenje).

Pitam Gorana Vesića:

1. Kako su Gradske pijace u plusu, ako preko milion evra mora da se izvadi iz džepova Beograđana da bi se omogućilo njihovo tekuće poslovanje?

2. Ako se na ovaj način pokrivaju svi troškovi, zašto zakupci uopšte plaćaju tezge i gde onda idu njihove pare?

3. Kako je moguće da sa dolaskom novog direktora Bojana Bajagića, člana IO SNS i osobe sa sumnjivom diplomom – Gradske pijace od neto dobiti u iznosu od 152 miliona dinara u 2018. godini, postaju u 2019. godini gubitaš koji mora da primi 175 miliona dinara iz gradskog budžeta?!

Nastavićemo sa objavljivanjem istine u vezi sa korupcijom i kriminalom u gradskim javnim preduzećima, sa nadom da mediji neće objavljivati samo odgovore zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, već i naše izvorne i dokumentovane navode.

Nikola Jovanović,
šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke