Jovanović: Vesić ugrozio više od 100.000 Beograđana, krivične prijave u pripremi

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda zahteva od gradske vlasti da momentalno ukloni sve divlje objekte na Savskom nasipu, kao i da se broj splavova na Savskom keju svede na broj predviđen Planom za postavljanje plovila Grada Beograda, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Nelegalnom gradnjom i nelegalnim zauzimanjem površina na ovom potezu narušava se zaštićena zona beogradskog vodoizvorišta, kompromituje odbrana grada od budućih poplava i brutalno otima savsko priobalje od naših sugrađana“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da su vlasnici „divljih objekata“ izgradnjom septičkih jama i bušenjem reni-bunara ugrozili snabdevanje Beograđana pijaćom vodom, i istakao da „niko nema prava da se kocka za zdravljem naših sugrađana, niti da im na kriminalan način otima obale reka“.

„U razgovoru sa građanima Novog Beograda obavešteni smo da su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću predočene sve ove relevantne informacije i pismene pritužbe, ali je da je on odbio da reaguje“, naveo je Jovanović.

„Vesića i sva odgovorna lica u Gradskoj upravi Beograda upozoravamo da će u slučaju daljeg nečinjenja protiv njih biti u najkraćem roku podnete krivične prijave zbog dela kriminalnog udruživanja, protivpravnog zauzimanja zemljišta i oštećenja nasipa“, dodao je Jovanović.