Jovanović: Umesto grejanja, “reklamiranje grejanja”

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda najoštrije osuđuje gradsku vlast zbog skandaloznog rebalansa (budžeta) Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane, usvojenog na poslednjoj sednici gradske skupštine, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Neshvatljivo je da se javnom preduzeću koje Beograđanima nije obezbedilo dva dodatna dana grejanja ovog meseca, odobrava novih dva miliona dinara za reprezentaciju, pod izgovorom navodnog ’dana preduzeća’“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je istakao da je „još bezobraznije“ što se Beogradskim elektranama odobrava dodatnih 20 miliona dinara za javno oglašavanje, jer je, kako je navedeno u obrazloženju, „20 odsto korisnika u potpunosti nezadovoljno kvalitetom grejanja, a 49 odsto smatra da je ono preskupo“.

„Drugim rečima, dvojac gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić ’olakšaće’ građanima situaciju tako što će na Studiju B puštati reklame da je grejanje bolje nego što jeste, kao i da nije skupo kao jeste“, dodao je Jovanović.

„Ovakva politika pokazuje visok stepen prezira gradske vlasti prema Beograđanima. Zato poručujemo Vesiću, čoveku koji nije bio kadar ni da zimus ulice očisti od snega niti da obezbedi adekvatno grejanje za naše sugrađane, da pakuje kofere, a da će biti upamćen kao najnesposobniji i najdrskiji rukovodilac prestonice u novijoj istoriji“, naveo je Jovanović.