Novo Vesićevo poskupljenje komunalija: Uzimaju od građana da bi sekretaricu u spalionici platili 2.000 evra neto mesečno!

„Власт у Београду наставља да повећава цене готово свих комуналних услуга, а тако пренадуваним рачунима финансира 519 дана шминкања Трга Републике, али и месечну плату секретарице у спалионици у Винчи од чак 2.000 евра нето“, изјавио је Никола Јовановић, шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке.

Не постоји друго објашњење за поскупљење комуналних услуга, навео је Јовановић, пошто сва јавна комунална предузећа пријављују нето добит, а власт се хвали рекордним буџетом.

„Пошто је најновију одлуку о повећању цене услуге одношења отпада за чак 10 одсто, са 5,13 динара по квадратном метру на 5,64 динара, потписао лично заменик градоначелника Горан Весић, јавно га питамо и захтевамо моменталан одговор у интересу Београђана: Зашто повећавате цену одношења отпада ако је ЈКП ’Градска чистоћа’ остварила нето добит од 469 милиона динара у 2018. години“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је упитао Весића чиме образлаже нови удар на буџете Београђана, ако нема оправдања за тако нешто у финансијским извештајима градских предузећа, као и зашто је потписао одлуку о новим наметима за Београђане у истом периоду у којем поскупљују и друге ставке, па годишњи рачуни расту за 4.200 динара по домаћинству.