Jovanović: Sprečiti da privatnici preuzmu tramvajski i trolejbuski saobraćaj

Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda, Nikola Jovanović, osudio je u ime ovog opozicionog bloka najavljenu mogućnost da privatni prevoznici u Beogradu preuzmu tramvajski i drugi saobraćaj na električni pogon.

Kako navodi, odbornička grupa Saveza za Srbiju ukazala je da zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavljuje ukidanje trolejbusa i kupovinu 80 elektro-autobusa, zbog čega su zatražili da kaže koliko košta jedan elektro-autobus, a koliko jedan trolejbus i koliko koštaju stanice na kojima elektro-autobusi pune baterije.

“Pozivamo formalnog gradonačelnika Zorana Radojčića da momentalno zaustavi Gorana Vesića u njegovim aktivnostima koje su štetne po Beograd, ili da podnese ostavku na mesto gradonačelnika”, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, od 2013. godine subvencije privatnim prevoznicima povećane za devet milijardi dinara, a Gradskom saobraćajnom preduzeću samo za dve milijarde.

“To je dovelo do pogoršanja javnog prevoza, odlivanja para iz gradskog budžeta i uništavanja GSP-a. Jasna je intencija gradskih vlasti da se GSP ugasi ili privatizuje”, ocenio je Jovanović.