Jovanović podneo krivične prijave protiv Gorana Vesića i Zorane Mihajlović zbog izgradnje gondole

Šef odborničke gupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović danas je podneo Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu zbog izgradnje gondole.

Jovanović je prijavu podneo protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović i drugih lica direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu.

Jovanović je u prijavi naveo da Vesić i Mihajlovićeva „zloupotrebom svog službenog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, i svesni protivpravnosti svojih postupaka, nanose Gradu Beogradu direktnu i nenadoknadivu štetu velikih razmera“.

„Brutalna medijska kampanja koju Goran Vesić sprovodi u proteklim danima protiv mene i drugih opozicionih funkcionera u Beogradu za cilj ima jedino da prikrije kolosalne razmere štete koju on nanosi Beogradu, kršeći zakone, podžakonske akte i urbanističke planove“, rekao je Jovanović na Kalemegdanu.

„Pretnje i medijsko čerečenje nas neće omesti u dužnosti da od ’gradonačelnika na mala vrata’ Gorana Vesića branimo Beograd, njegovo normalno funkcionisanje, njegov identitet i kulturno-istorijsko blago“, istakao je Jovanović.