Jovanović: Nesposobna gradska vlast već u februaru u finansijskim problemima

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ saopštila je danas da je „nesposobna gradska vlast“ u Beogradu već u februaru primila 222 miliona i 820 hiljada dinara iz budžetske rezerve Republike Srbije, zbog, kako se navodi u rešenju Vlade Srbije, „izvršavanja obaveza koje nije bilo moguće predvideti u vreme donošenja gradskog budžeta, a koje im ugrožavaju tekuću likvidnost“.

 

„Javno pitamo koje su to obaveze u februaru koje nije bilo moguće predvideti pre manje od dva meseca, kada je gradski budžet usvojen“, navodi se u saopštenju Saveza, koje je potpisao zamenik šefa odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Jovanović je upitao i kako je moguće da je već u februaru ugrožena tekuća likvidnost grada, kada je usvojen, prema tadašnjim navodima dvojca Zoran Radojičić – Goran Vesić, „rekordni i izbalansirani“ budžet.

„Pokazalo se veoma brzo da su kritike odborničke grupe ’Savez za Srbiju’ prilikom usvajanja budžeta bile na mestu, to jest da je budžet za 2019. godinu promašen, kao i da sadrži neke potpuno neverovatne i nelogične stavke kojima se novac Beograđana razbacuje“, naveo je Jovanović.