Јовановић: Измене Закона о главном граду без јавне расправе

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је писањем измена Закона о главном граду у потаји и слањем текста у скупштину по хитној процедури, београдска власт још једном показала презир према стручној дебати.

„Иако је јавна расправа обавезна за све озбиљније законске измене, нови Закон о главном граду је послат у владу, а одмах затим и у скупштину, а да ниједна јавна расправа није одржана. Одборници скупштине града нису били ни упознати са текстом, што је врхунац бахатости и примитивизма ове градске управе“, рекао је Јовановић телевизији Наша.

Јовановић је истакао да, уколико је циљ ове „тајне политике“ да се нови закон у контролисаним медијима представи као децентрализација града, тај спин неће проћи.

„Ова власт у претходних шест година упорно централизовала Београд, што је нанело велику штету градским општинама, због чега ће и изгубити изборе у њима, чим буду обезбеђени фер и поштени услови“, рекао је Јовановић.

„Упозоравали смо заменика градоначелника Београда Горана Весића приликом усвајања буџета града да не избегава расправу са опозицијом, па кад нас није послушао, морао је да прави ребаланс већ у фебруару. Очигледно ништа није научио, а цену ће опет платити Београђани“, додао је Јовановић.