Jovanović i Bastać: Zaustaviti divlju gradnju u Beogradu, vlast umešana u kriminalne radnje

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović optužio je danas državnog sekretara MUP-a Miroslava Miličkovića da štiti divlju gradnju u beogradskoj opštini Rakovica, umesto da obezbedi da policija pruži asistenciju u rušenju nelegalno izgrađenog solitera od osam spratova.

„Divlje gradilište u Ulici kneza Višeslava 59 zahvata i deo opštinske parcele i onemogućava proširivanje te ulice, što direktno ugrožava bezbednost građana Rakovice i Beograda“, rekao je Jovanović novinarima ispred tog gradilišta.

Jovanović je naveo da u 2018. godini nije iskorišćeno čak 32 odsto sredstava za uklanjanje divlje gradnje, a ruše se samo šupe i porodične zgrade, dok se „toleriše i štiti divlja gradnja višespratnica od strane vlastima bliskih investitora“.

Predsednik opštine Stari grad i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za bujanje divlje gradnje „zbog centralizacije gradske građevinske inspekcije i oduzimanja nadležnosti gradskim opštinama u toj oblasti“.

Bastać je istakao da o problemima povezanim sa divljom gradnjom i odgovornima za ovu pojavu građani nemaju gde da se informišu, jer se iz gradskog budžeta novac daje režimskim tabloidima, kojima je sve bitnije od istine.