Jovanović: Gradska vlast nespremna za novu školsku godinu

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da gradska vlast nespremno dočekuje novu školsku godinu, što je ogroman problem za đake i roditelje.

„Iako je od jeseni planirano postepeno uvođenje celodnevne nastave, nisu povećani kapaciteti u postojećim školama, a nijedna potpuno nova školska zgrada nije izgrađena još od 2014. godine“, istakao je Jovanović.

„Obećanje SNS-a da će biti izgrađena nova škola u Surčinu nije ostvareno. Nije ispunjeno ni obećanje prethodnog gradonačelnika Siniše Malog da će nova škola u naselju Leštane biti gotova za školsku godinu 2017/18. Najnovije obećanje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će ta škola biti spremna za predstojeću školsku godinu takođe neće biti ostvareno“, naveo je Jovanović.

Jovanović je kao ogroman propust vlasti naveo to što nisu izgrađeni novi školski objekti u Novom Beogradu i naseljima Borča, Mirijevo i Cerak, kao i to što se u osnovnoj školi „Vasa Čarapić“ u opštini Voždovac preliva septička jama, dok će deca u Batajnici biti izložena maltretiranju i prevozu u udaljenu školu zbog zakasnele rekonstrukcije školske zgrade.

„Roditelji po prvi put u novijoj istoriji spavaju na ulici da bi stigli da upišu decu na vreme u školu, a deci nisu obezbeđeni udžbenici i po jedan obrok na teret budžeta Grada Beograda“, naveo je Jovanović.

„Ranijim izjavama da Beogradu nisu potrebne nove škole, aktuelni gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak se diskvalifikovao za ovu funkciju, a današnjom izjavom da je ulaganje u obrazovanje prioritet ove gradske vlasti, narugao se svim đacima i roditeljima u Beogradu“, istakao je Jovanović.