Jeremić: Vučić može da nas pohapsi i pobije ili da pristane da pregovara

“Da li će predstavnici vlasti razgovarati sa timom stručnjaka o izbornim uslovima i slobodi medija, o tome ne odlučuje Ana Brnabić, o tome odlučuje Aleksandar Vučić, a on može ili da nas pohapsi i pobije ili da na kraju pristane da pregovara i to ne pod njegovim uslovima”, kaže Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i jedan odosnivača Saveza za Srbiju.

Ovako je Jeremić odgovorio na izjavu premijerke Ane Brbabić da “nije zainteresovana za pregovore sa timom u kojem je reditelj Srđan Dragojević, kao i da razgovore zahteva deo opozicije koji nije učestvovao na izborima”. Podsetimo, opozicija koja protestuje sa građanima već pet meseci predstavila je u subotu ekspertski tim koji bi sa predstavnicima vlasti razgovarao o glavnim problemima koji su istaknuti na protestima “1 od 5 miliona”.

“Već mesecima i godinama lideri opozicije, a i mnogi drugi koji imaju kritički stav prema režimu bivaju nazivani bitangama, fašistima, lopovima. Ministar spoljnih poslova nas je nazvao đubradima, to nije za očekivati od nekog ko je šef srpske diplomatije, to etiketiranje je rezultat ukupne tenzije u društvu dizanja etičkih brana za koje je pre svega kriva vlast”, smatra predsednik Vuk Jeremić.