Јеремић и у Чачку озваничио БОЈКОТ

Један од оснивача Савеза за Србију и председник Народне странке, Вук Јеремић, објавио је данас званично бојкот и у Чачку, додајући да у овом тренутку “не постоје услови за нормалан живот и нормалне изборе”.

Јеремић је на конференцији за новинаре рекао да Народна странке не учествује на разговорима у Скупштини Србије уз посредовање Европске уније (ЕУ), који су замишљени за превазилажење кризе, јер је рок од девет месеци, пре одржавања избора на пролеће истекао.

“Народна странка не учествује на тим разговорима, јер нема о чему да се прича. Потребно је да прође девет месеци, да се испуне наши захтеви. То време је истекло и не треба стварати илузију. Предствицма ЕУ смо рекли да не могу да рачунају на наше учешће, али да смо отврени за разговоре са њима у будућности”, објаснио је Јеремић.

Према његовим речима, активисти Савеза за Србију (СзС) у наредном периоду ће бити више присутни на терену, али и даље истиче да им је недоступан већи медијски спектар, односно гостовање на медијима са националном фреквенцијом.

“Ова кампања ће бити динамичнија и то ја најбржи пут ка промени система и режима. То подразумева много одрицања, биће јако тешко финансирати политичке организације које не уђу у Скупштину Србије, јер знамо да је то најстабилнији начин финансирања политичких активности”, навео је Јеремић.

Јеремић каже да ће током ових активности, СзС позивати грађане да не изказе на изборе, уколико их буде на пролеће, како се не био дао легитимитет оваквом поретку.

Он је истакао да је прослава 800 година аутокефалности Српске православне цркве (СПЦ), која је према његовој оцени, прослава 800 година српске духовности и темеља српске културе, трајала само три дана и да је прошла у атмосфери подела у СПЦ и ;додао је да РТС према његовим информацијама, са те телевизије, није преносила Литургију из манстира Жича јер на њој није био присутан председник Србије Александар Вучић и оценио да су се на свечаној Академији у Сава центру у Београду “виделе све српске несреће и поделе”.

“Додела ордена Светог Саве (прдседнику Србије и Српске напредне странке Александру) Вучићу је продубио постојеће поделе. На Академији СПЦ није присуствовао велики број епсикопа СПЦ, као ни велики број интелектуалаца од којих су неки одбили и да се појаве и говоре на Акакдемији”, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да “ако је истина да ће поред Вучића орден Светог Саве добити и министар фианансија Синиша Мали, онда није чудно што је велики број епископа и интелектуалаца бојкотвао прославу 800 година аутокефалности СПЦ”.

Извор: МНА