Janko Veselinović poručio da je bojkot jedini odgovor na lažne izbore

Lider Pokreta za Preokret i jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović započeo je kampanju bojkota izbora iz Sombora gde je u razgovoru sa građanima istakao da je borba za poštene izbore u Srbiji počela još 2015. godine kada su opozicione stranke i pokreti konstatovali da u Srbiji nema uslova za slobodne i poštene izbore i tražili od vlasti pregovore na tu temu.

“Naredni zahtevi celokupne opozicije definisani su krajem 2016. godine u kojima je jasno, u tački četiri, navedeno da će opozicija pristupiti bojkotu narednih izbora ukoliko se mediji ne oslobode i ukoliko se ne obezbede uslovi za slobodne i poštene izbore. Ovi zahtevi predati su svim državnim institucijama, ali i svim međunarodnim organizacijama koje se bave kontrolom izbora, uključujući i sve relevantne institucije Evropske Unije”, istakao je Janko Veselinović, lider Pokreta za Preokret.

“Podsetiću vas, nisu ovi zahtevi nastali slučajno, za četiri dana navršiće se šest godina od dana kada su nasilnici SNS-a za vreme lokalnih izbora u Vrbasu u džip u Zmajevu, ubacili omladinskog aktivistu DS-a Danila Bobića. Strpali ga u podrum i tamo ga tukli. Od tada do pokušaja ubistva Borka Stefanovića ređale su se nasilne akcije režima prema opoziciji.
Nisu zahtevi za slobodne i poštene izbore i slobodne medije ni od juče ni od prekjuče ni od pre mesec ni od pre godinu dana. Naši zahtevi, zahtevi građana Srbije da budemo normalna zemlja potiču od pre 5 godina kada je ovaj režim počeo brutalno da krade izbore, ako zanemarimo izbornu prevaru od 2012. godine sa lažnim džakovima ispred skupštine.
Gospodo iz vlasti i gospodo iz Evropske Unije, pošto ste se oglušili o zahteve celokupne opozicije 2015, 2016, 2018. i 2019. godine ne možete očekivati da izađemo na izbore početkom 2020. godine. Naš odgovor na lažne izbore je bojkot”, poručio je Janko Veselinović.