Испитати финансијске трансакције у којима су учествовали Телеком, Коперникус и Антена

Савез за Србију захтева од надлежних органа да се испитају све финансијске трансакције у којима су претходних дана учествовали Телеком, Коперникус и Антена, јер су учињене на нетранспарентан начин и на штету свих грађана Србије.

Куповина Коперникуса од стране Телекома за цену 4 пута већу од реалне, у тренутку када овај кабловски провајдер, према званичном решењу антимонополске комисије, има само 2,7 посто учешћа у тржишту, представља потез који подсећа на сценарио организованог криминала.

Захтевамо јасан одговор одакле Срђану Миловановићу, наводном купцу свих медија које је поседовала Антена, додатних 80 милиона евра, јер је њему од продаје Телекому припало максимум 100 милиона. Уколико се надлежни органи оглуше о преиспитивање овог, верујемо, скандалозног прања новца, поручујемо свим одговорнима да ће у будућности одговарати за своја недела.

Од закона неће моћи да побегне ни Миловановић, као ни формални директор Телекома Петар Ћулибрк, а закон ће се стриктно применити и на њихове налогодавце.

Јасно је да је у свим овим куповинама и продајама медија реч о организованом криминалу, уз сарадњу са највишим државним структурама, са јединим циљем – да се Александар Вучић уз помоћ енормног новца и медијских обмана што дуже одржи на власти.

Иако то јасно стоји у програму Савеза за Србију, понављамо: Овакве финансијске трансакције ће бити поништене, а телевизијама које су кршиле закон одузете националне фреквенције. Све то кроз доследну примену закона.