Hitno identifikovati lica koja su pretukla demonstrante ispred Predsedništva

Savez za Srbiju najoštrije osuđuje i traži da se hitno identifikuju oni koji su napali demonstrante, koji su u skladu sa prethodnim dogovorom sa policijom hteli da ispred zgrade Predsedništva ostave preporuke i zaključke ekspertskog tima protesta 1 od 5 miliona.

Ako su u pitanju pripadnici MUPa u civilu, oni i te kako znaju da pesnice nisu zakonom predviđene sredstvo za odbranu prostora oko zgrade Predsedništva. Pesnice u obračunima koriste kriminalci i huligani, što su večerašnjim aktom postali ljudi koji su se na taj način obračunali sa demonstrantima.

Ukoliko je reč o pripadnicima Vojske Srbije koji obezbeđuju predsednika države, onda ceo događaj predstavlja prvi izlazak vojske na ulicu posle 9. marta 1991. godine. Postavlja se pitanje koliko smo daleko od Miloševićevog scenarija izvođenja tenkova na građane koji demonstriraju boreći se za slobodu i demokratiju.

Javnost ima pravo da dobije informaciju ko su lica koja su pretukla učesnike protesta. Obaveza državnih organa je da protiv njih pokrenu zakonom predviđeni postupak.