Hapšenja opozicionih aktivista u Lučanima, potvrda da nema slobodnih izbora

Na vanrednoj konferenciji za medije u Lučanima, povodom hapšenja 5 aktivista Saveza za Srbiju članovi Predsedništva istakli su da je to potvrda da u Srbiji nema normalnih i poštenih izbora i istakli da će upravo zbog takvih stvari protestne šetnje u Beogradu biti sve masovnije.

Dok ne budu ispunjeni svi oni izborni uslovi oko kojih se cela opozicija u petak složila, u Srbiji više neće biti izbora ni na jednom nivou.

Iako su režimski mediji pisali da planiramo da razbijamo glasačke kutije, to se neće desiti. Mi se upravo borimo protiv nasilja i za regularan izborni proces. Mi se nismo uplašili ni batinaša ni hapšenja. Preko 100 hrabrih ljudi koji su prihvatili da budu čuvari kutija kontrolisaće do kraja i isteraćemo na čistac sve što su radili – od paralelnih spiskova, fotografisanja glasačkih listića, gašenja lampi, pretnji i drugih neregularnosti.

U uslovima koje smo danas imali u Lučanima, izbora više ne može biti. Odluka Predsedništva Saveza za Srbiju je da se nastavi borba za fer izborne uslove i da se pruži apsolutna podrška protestima koji se nastavljaju u subotu, 22. decembra.