Gde su sada Marko Đurić i Goran Rakić da brane srpski narod na Kosovu i Metohiji?

Savez za Srbiju ocenjuje da su najnoviji događaji na Kosovu i Metohiji rezultat propale politike Aleksandra Vučića, ali i da umnogome liče na zajedničku režiju Haradinaja i Vučića koja neće ništa dobro doneti ni srpskom ni albanskom narodu.

Dok Vučiću njegovi “biznismeni” sa balkona Narodne skupštine Republike Srbije žustro aplaudiraju, na severu Kosova on i njegovi koalicioni partneri Ramuš Haradinaj i Hašim Tači guraju kosovsku policiju na srpski narod.

Jedinica Rosu koja je ušla na sever je pod kontrolom vlade u Prištini koja je izabrana glasovima Srpske liste. Gde su sada Marko Đurić i Goran Rakić da brane i štite narod? Zašto sada ne pozovu mobilnim telefonom Vučića i uključe ga da ga čuju građani uplašeni za svoju bezbednost? Zašto sada ne skandiraju “Aco, Srbine”, nego ćute već šest sati od kada je operacija koja je izazvala nemire počela.

Zajedno sa Savezom za Srbiju Kosova i Metohije tražimo od međunarodne zajednice, posebno od KFOR-a, zaštitu Srba u južnoj srpskoj pokrajini i sprečavanje nasilja i moguće eskalacije sukoba.