Dok seku šume i kradu pesak, SNS i SVM se otimaju oko direktorske fotelje u JP “Vojvodinašume”

Dok nam pred očima nelegalno seku fruškogorske šume, iz Deliblatske peščare kradu ogromne količine peska za građevinske poslove naprednjačkih firmi, zapelo je baš kod glavne funkcije za prećutkivanje ovih i na stotine drugih kriminalnih radnji, odnosno direktorskog mesta JP ‘Vojvodinašume’.

Dosadašnja direktorka Marta Takač, kadar Saveza vojvođanskih Mađara, dobila je posle svojih dugogodišnjih mandata konkurenta Kokai Rolanda, ali je prvi put odlukom konkursne komisije on i izabran, odnosno ona ostala bez te funkcije. Međutim, konkurs je upravo obustavljen privremenom merom Višeg suda u Novom Sadu zbog, kako se navodi, nepotpune konkursne dokumentacije novoizabranog kandidata.

Jasno je da SVM Ištvana Pastora želi da očisti svoje redove od kadrova koji su u međuvremenu postali lojalniji naprednjacima nego njemu, a i sama Takač ima bogato iskustvo sa nepotpunom konkursnom domumentacijom, jer je i ona ranije birana na direktorsku funkciju takođe sa nepotpunom dokumentacijom.

Iako s približavanjem izbora pokrajinska koalicija SNS i SVM postaje kao rogovi u vreći, jer Pastorovi kadrovi sve više raportiraju Damiru Zobenici, a ne njemu, Savez za Srbiju – Vojvodina garantuje da u pravoj pravnoj državi koju ćemo izboriti, ni jedne ni druge ništa neće abolirati od odgovornosti za zlodela i saučesništva u ruiniranju naše pokrajine.