Dimić: Odnos medija i vlasti odraz stvaranja atmosfere linča

Predsednik beogradskog Izvršnog odbora Levice Srbije Marko Dimić je ocenio da reakcija medija na to što su predsednik te stranke Borko Stefanović, aktivista Boban Jovanović i on u petak prebijeni u Kruševcu, nije bila adekvatna jer, iako su mediji preneli vest o tome, uglavnom nisu pozvali Stefanovića da od njega čuju šta se desilo.

Po rečima Dimića, odnos medija i prvobitna ocena vlasti da su Stefanoviću nanete “lakše telesne povrede”, odraz su “stvaranja atmosfere linča i nasilja” prema opozicionim političarima koje predstavnici države optužuju da su “strani plaćenici i izdajnici”.

Povodom ocene premijerke Srbije Ane Brnabić da “opozicija kreira atmosferu nasilja” u društvu, Dimić je naveo da je ona tu izjavu dala tokom posete Sigurnoj ženskoj kući, što je, po njemu, dokaz da je “spremna da zloupotrebi sve što može da se zloupotrebi”.

“Ona je iskoristila posetu Sigurnoj ženskoj kući da politizuje celu stvar. Ne dolaze u obzir pokušaji da se izjednači delovanje vlasti i opozicije zato što smo mi svaki eksces koji je došao s naše strane, javno osudili i reagovali izjavama i saopštenjima, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno kreira atmosferu linča”, ocenio je Dimić.

Izvor: Beta