Đilas: Zorana Mihajlović bi vređanjem opozicije da se dokaže pred Vučićem

Očigledno da se Zorana Mihajlović prepoznala u rečima Aleksandra Vučića da pojedinci u SNS-u prave kontakte sa opozicijom, pa se brže bolje oglasila nizom uvreda na račun lidera opozicije kako bi dokazala svoju lojalnost. Što se gospođe Mihajlović tiče, Aleksandar Vučić može da bude miran. I pored njenih pokušaja da pokaže da je drugačija, niko iz opozicije u to ne veruje. Zato za nju, i pored njenih više puta iznetih želja, kao ni za ostale SNS jurišnike, neće postojati mogućnost promene dresa koji su nosili prethodnih godina.

Bez obzira što je smenjena sa mesta potpredsednice SNS-a i što je niko iz SNS-a ne brani kad je radikali napadaju, ona svojim neznanjem, neprimerenim rečima koje koristi, kao i celokupnom pojavom, jasno pokazuje da pripada režimu koji je na vlasti.

Tvrdnja ministarke Mihajlović da vlast nije spremna da razgovara sa opozicijom, pokazuje stepen diktature u kojoj živimo. Njena ponuda da neko od građana razgovara sa Anom Brnabić ili sa njom, predstavlja uvredu za građane. Zašto bi bilo ko ko ne mora, razgovarao sa premijerkom i vicepremijerkom koje se ni za šta zaista ne pitaju?

Što se hvalospeva o njenim građevinskim uspesima tiče, ministarka Mihajlovic ostaće upamćena po pokušaju sklanjanja brda, ali i po tome što je potpisala jedan od najštetnijih ugovora po državu Srbiju – ugovor za Beograd na vodi. Zbog ovog ugovora će svi koji su u njegovom prihvatanju učestvovali, posebno oni koji su ga potpisali, odgovarati pred nadležnim organima.

Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju