Ђилас: Зорана Михајловић би вређањем опозиције да се докаже пред Вучићем

Очигледно да се Зорана Михајловић препознала у речима Александра Вучића да појединци у СНС-у праве контакте са опозицијом, па се брже боље огласила низом увреда на рачун лидера опозиције како би доказала своју лојалност. Што се госпође Михајловић тиче, Александар Вучић може да буде миран. И поред њених покушаја да покаже да је другачија, нико из опозиције у то не верује. Зато за њу, и поред њених више пута изнетих жеља, као ни за остале СНС јуришнике, неће постојати могућност промене дреса који су носили претходних година.

Без обзира што је смењена са места потпредседнице СНС-а и што је нико из СНС-а не брани кад је радикали нападају, она својим незнањем, непримереним речима које користи, као и целокупном појавом, јасно показује да припада режиму који је на власти.

Тврдња министарке Михајловић да власт није спремна да разговара са опозицијом, показује степен диктатуре у којој живимо. Њена понуда да неко од грађана разговара са Аном Брнабић или са њом, представља увреду за грађане. Зашто би било ко ко не мора, разговарао са премијерком и вицепремијерком које се ни за шта заиста не питају?

Што се хвалоспева о њеним грађевинским успесима тиче, министарка Михајловиц остаће упамћена по покушају склањања брда, али и по томе што је потписала један од најштетнијих уговора по државу Србију – уговор за Београд на води. Због овог уговора ће сви који су у његовом прихватању учествовали, посебно они који су га потписали, одговарати пред надлежним органима.

Драган Ђилас, један од оснивача Савеза за Србију