Đilas poručio Vučiću: U moje vreme PKB-u je bio podignut prihod

Reagujući na tvrdnju Aleksandra Vučića da je u slučaju PKB-a “korupcije bilo u vreme Đilasa”, jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas upitao je javno predsednika države zašto onda za sedam godina nije podignuta ni krivična prijava za to krivično delo, a kamoli neko da je osuđen. Dodao je da je u njegovo vreme prihod PKB-a podignut.

Naime, Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja Insajdera o PKB, rekao kakvih je tu pokušaja korupcije bilo, “ne samo iz Đilasovog perioda kad su bukvalno pljačkali gradsku i državnu imovinu na PKB-u, već i posle kad su hteli da dobijaju bez tendera”.

Reagujući na to, Đilas je upitao Vučića zašto onda za to krivično delo nije podneta prijava.

“Odgovor je vrlo prost: zato što Aleksandar Vučić ne govori istinu, jer je u to vreme PKB pokrenut i pod vođstvom profesionalnog menadžmenta podignut mu je prihod sa 34 na 60 miliona evra uz ebitda od 22%. Posle moje smene, u PKB je doveden menadžment poput Dragoljuba Simonovića koji je postavljen za direktora Železnice, a postao je poznat po organizovanju pokušaja ubistva novinara u Grockoj. Takav menadžment je PKB vratio na nivo prihoda od 30-ak miliona evra”, rekao je Đilas.

On je naveo i da o ispravnosti prodaje govori i podatak da je ta ista Al Dahra 2013. ponudila i potpisala predugovor za kupovinu kombinata “7 juli” u Surčinu, gde je, kako tvrdi, dogovorena cena hektara bila 12.000 evra.

“Sada je hektar zemljišta PKB-a prodat za 4.000”, dodao je Đilas. “Po promeni vlasti, zemljište PKB-a biće vraćeno u vlasništvo države Srbije, a svi umešani u ove malverzacije procesuirani u skladu sa zakonom”, poručio je Dragan Đilas.

 

Preuzeto sa: N1