Đilas i Zelenović sa potpredsednicom Evropskog parlamenta i evroparlamentarcima u Briselu

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас, заједно са Небојшем Зеленовићем (оснивач СЗС и председник ЗЗС) и Натаном Албахаријем (ПСГ), разговарао је данас у Бриселу са потпредседницом Европског парламента (ЕП) Кларом Добрев о реалном стању у Србији данас и због чега је бојкот једина алтернатива предстојећим лажним изборима.

У оквиру низа састанака са европарламентарцима, представници српске опозиције данас ће се састати и са Тањом Фајон и Владимиром Билчиком, члановима делегације ЕП у дијалогу о изборним условима у Србији, као и са представницима четири највеће посланичке групе у ЕП.

Представници српске опозиције саговорницима у ЕП изнели су реално стање у Србији данас – од интензивирања притисака на медије, протеривања телевизије Н1 из понуде кабловских оператера, још бруталније медијске сатанизације неистомишљеника режима, покушаја успостављања потпуне контроле над правосуђем али и бирачима. Они су подвукли да је сада свима јасно да је режим Александра Вучића обмануо представнике ЕП који су учествовали у дијалогу о изборним условима у Србији, те да нису испунили ништа што су обећали. Напротив. Зато, поручили су, опозиција у Србији остаје јединствена у одлуци о бојкоту лажних избора на пролеће – на републичком, али и локалним нивоима.