Đilas i Zelenović sa potpredsednicom Evropskog parlamenta i evroparlamentarcima u Briselu

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas, zajedno sa Nebojšem Zelenovićem (osnivač SZS i predsednik ZZS) i Natanom Albaharijem (PSG), razgovarao je danas u Briselu sa potpredsednicom Evropskog parlamenta (EP) Klarom Dobrev o realnom stanju u Srbiji danas i zbog čega je bojkot jedina alternativa predstojećim lažnim izborima.

U okviru niza sastanaka sa evroparlamentarcima, predstavnici srpske opozicije danas će se sastati i sa Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom, članovima delegacije EP u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, kao i sa predstavnicima četiri najveće poslaničke grupe u EP.

Predstavnici srpske opozicije sagovornicima u EP izneli su realno stanje u Srbiji danas – od intenziviranja pritisaka na medije, proterivanja televizije N1 iz ponude kablovskih operatera, još brutalnije medijske satanizacije neistomišljenika režima, pokušaja uspostavljanja potpune kontrole nad pravosuđem ali i biračima. Oni su podvukli da je sada svima jasno da je režim Aleksandra Vučića obmanuo predstavnike EP koji su učestvovali u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, te da nisu ispunili ništa što su obećali. Naprotiv. Zato, poručili su, opozicija u Srbiji ostaje jedinstvena u odluci o bojkotu lažnih izbora na proleće – na republičkom, ali i lokalnim nivoima.