Da SNS ne zloupotrebljava rad volontera

Savez za Srbiju – Vojvodina najoštrije osuđuje poteze Srpske napredne stranke (SNS) u Vojvodini koja zloupotrebljava volontere i radnike javnih preduzeća za pakovanje paketa pomoći ugroženima, koje nakon toga dele aktivisti SNS-a.

Takvih primera je više. Najnoviji je iz Sombora, MZ
Čonoplji gde su aktivisti SNS-a pri podeli paketa domaćinstvima zloupotrebili svoj položaj u Kriznom štabu. Oni su prvo koristili nestranačke volontere, koji su nedeljama nesebično pomagali pakujući pakete da bi ih pre podele zamenili stranačkim aktivistima u cilju političke kampanje i prikupljanja jeftinih političkih poena.

Ista praksa promovisanja stranačkih funkcionera SNS i njima naklonjenih javnih ličnosti desila se u Novom Sadu. Nakon što su novinari otišli funkcioneri i javne ličnosti odmah su napustili taj prostor, da bi ih odmah nakon toga zamenili volonteri.

SZS – Vojvodina apeluje na sve strukture SNS-a u Vojvodini da prekinu sa ovakvim neodgovornim ponašanjem te da se umesto izborne kampanje i slikanja pred njihovi funkcioneri skoncentrišu na zakonito, nesmetano i pravovremeno funkcionisanje nadležnih institucija.