Da li je “Krušik” bankrotirao?

Савез за Србију (СЗС) позива министра одбране Александра Вулина да објасни грађанима Србије шта се догађа у фабрици одбрамбене индустрије ХК “Крушик“ у Ваљеву која је према нашим сазнањима у тешким финансијским проблемима, готово банкротству.

Како је могуће да у компанији којом се власт непрестано хвали као изузетном успешном касне зараде радницима, не уплаћују им се кредити код банака, не уплаћују административне забране, синдикалне чланарине, обавезе према добављачима?

Према нашим сазнањима фирма ГИМ, у којој је ангажован отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића није исплатила ни минимални износ новчаних обавеза према Крушику, због чега радници “Ковачког центра“, који су направили Југоимпорт СДПР и Крушик, још увек чекају новац за плате.

Имамо веома јак разлог да верујемо да је ХК “Крушик“ у озбиљним финансијским проблемима, можда и банкротству, јер је немогуће да једна успешна фирма која остварује годишњу производњу у вредности већој од 100 милиона долара, тренутно нема ни 800 евра на рачуну да измири месечну обавезу за раније купљену машину неопходну за даљу производњу.