Da li je “Krušik” bankrotirao?

Savez za Srbiju (SZS) poziva ministra odbrane Aleksandra Vulina da objasni građanima Srbije šta se događa u fabrici odbrambene industrije HK “Krušik“ u Valjevu koja je prema našim saznanjima u teškim finansijskim problemima, gotovo bankrotstvu.

Kako je moguće da u kompaniji kojom se vlast neprestano hvali kao izuzetnom uspešnom kasne zarade radnicima, ne uplaćuju im se krediti kod banaka, ne uplaćuju administrativne zabrane, sindikalne članarine, obaveze prema dobavljačima?

Prema našim saznanjima firma GIM, u kojoj je angažovan otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nije isplatila ni minimalni iznos novčanih obaveza prema Krušiku, zbog čega radnici “Kovačkog centra“, koji su napravili Jugoimport SDPR i Krušik, još uvek čekaju novac za plate.

Imamo veoma jak razlog da verujemo da je HK “Krušik“ u ozbiljnim finansijskim problemima, možda i bankrotstvu, jer je nemoguće da jedna uspešna firma koja ostvaruje godišnju proizvodnju u vrednosti većoj od 100 miliona dolara, trenutno nema ni 800 evra na računu da izmiri mesečnu obavezu za ranije kupljenu mašinu neophodnu za dalju proizvodnju.