Jovanović: Ova vlast neće ni početi radove na metrou

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ sa žaljenjem konstatuje da je vladajuća partija grubo obmanula Beograđane predizbornim obećanjem da će se voziti metroom do 2022. godine.

Tek juče je raspisan tender za izradu plana generalne regulacije za prvu fazu metroa, što znači da ni geološka istraživanja još nisu urađena. Ukoliko se uzme u obzir da bi tek sledile faze kao što su eksproprijacija, pa izrada idejnog i glavnog projekta, jasno je da prvi građevinski radovi ni teoretski ne mogu početi za vreme mandata ove vlasti.

Od Srpske napredne stranke koja za pet godina vlasti u prestonici nije ostavila nijedan kapitalni projekat i koja ni sneg u januaru ne ume da očisti, to se, nažalost, moglo očekivati.

Imajući u vidu da je SNS čak prodavao „karte“ za metro u predizbornoj kampanji, jasno je da se radi o neozbiljnoj družini koja poteže ovu temu samo kad se spremaju novi izbori.

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ zagovara potpuno drugačiji odnos sa Beograđanima, u kojem se neće obmanama dolaziti na vlast i u kojem će postojati politička odgovornost za nedostatak rezultata.

Nikola Jovanović, zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke